header image
NEXT Stop....Danshuis Station Zuid
MDH_middelburg_MvanLoonb00Programmacoördinator Mobiele Danshuis
tournee 3 maart tot en met 30 mei 2010


Zuid-Nederland, was gewaarschuwd. De vierdaagse danskaravaan kwam voorjaar 2010 naar: Tilburg, Venlo, Breda, Weert, Heerlen, Middelburg en Eindhoven!

Twee opblaasbare Dans Domes, een kleine en een grote, markeerden met het festival NEXT Stop elke 7 steden tijdelijk als dansstad. In de kleine vond je een lunchcafé met loungehoek en in de grote dome was een theaterzaal voor tachtig bezoekers.
Lees meer...
 
Nederlandse Dansdagen 2009
ndd2009Nederlandse Dansdagen 2009
Festival productieleiding + coördinatie

Tijdens de Nederlandse Dansdagen worden belangrijke dansmomenten en actuele ontwikkelingen in de dans getoond in verschillende theaters in Maastricht. Het festival laat zien hoe rijk en divers de danskunst in Nederland is: van klassiek ballet tot urban dance.
Met vijftien verschillende choreografieën waarvan maarliefst drie premières bood de 12e editie van de Nederlandse Dansdagen op 9, 10 en 11 oktober 2009 een breed palet aan dans van eigen bodem. We kijken tevreden terug op deze 12e editie waarin volle zalen en een enthousiast publiek opnieuw laten zien dat de Nederlandse dans springlevend is. Ook de randprogrammering met o.a. debatten en demonstraties werd goed bezocht en leverde de danssector verdieping en waardevolle inzichten op. Met Pinball and Grace van Club Guy & Roni had het festival een waardige afsluiter en kreeg het publiek een mooi voorproefje van hetgeen ons komend dansseizoen nog te wachten staat.
 
Vensters - Cultura Nova 2009

Vensters - dansroute langs vier locaties in de binnenstad van Heerlen
Eindproductieleiding

Huis v. d. Kunsten Limburg i.s.m. Festival Cultura Nova Heerlen

Vier gerenommeerde choreografen creëerden op uitnodiging van het Huis voor de Kunsten Limburg en festival Cultura Nova een korte choreografie op ongebruikelijke plekken in de Heerlense binnenstad. De dierlijke bewegingen van choreografenduo Leine en Roebana, de theatrale danstaal van lonneke van Leth, de vlijmscherpe lijnen en het explosieve partnerwerk van Joost Vrouenraets (GOTRA Ballet) en een verrassende bijdrage van Jens Van Daele (Danshuis Station Zuid) transformeren vier locaties in de stad tot nieuwe werelden. Een fietsenkelder, de etalage van warenhuis Berden, een voormalige pornobioscoop en de Romeinse Thermen, - plaatsen waar je normaal je fiets parkeert of een nieuwe jurk uitzoekt - zullen hierna nooit meer hetzelfde zijn.

Data:3 septemberen 4 september  2009

 
Nederlandse Dansdagen 2008

Nederlandse Dansdagen 2008
Algemene Productieleiding + Festival Coördinatie

Het beste van de Nederlandse dans in één weekend
Het festival de Nederlandse Dansdagen presenteert op 3, 4 en 5 oktober de beste dansvoorstellingen van de Nederlandse dans in een bruisende festivalsfeer in Maastricht.
Lees meer...
 
Il Barbiere di Sivilglia

Opera Zuid - Choreografie
Premiere: 17 mei 2008

Il Barbiere di Siviglia vertelt het verhaal van de heksentoeren die graaf Almaviva uithaalt om de mooie Rosina te schaken. Het grootste obstakel is dat Rosina onder streng toezicht staat van haar voogd dokter Bartolo, die met haar wil trouwen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3